ruimte voor kunst

workshop

presenteren is te leren

vertel jouw verhaal

 

Elke kunstenaar en elk kunstwerk heeft een uniek verhaal, dat het verdient om gekend te worden. Uitgedrukt in het materiaal van je keuze werk je met een taal die je machtig bent. Aangewezen op woorden, in contact met je publiek, zijn de kaarten anders geschud. Deze workshop geeft je het gereedschap in handen om jouw verhaal te presenteren.

 

Net zoals een kunstenaar niet zomaar als kunstenaar wakker wordt, wordt ook een verhalenverteller niet van het ene op het andere moment geboren. Zeker wanneer het gaat om jouw persoonlijke verhaal is het zaak om je eerst bewust te worden van het verhaal zelf, om daarna te oefenen met het in de wereld zetten van dat verhaal op een manier die bij jou past.

 

Waar begint jouw verhaal?

Je publiek bereik je via je website en sociale media, maar bovenal door persoonlijk contact dat de voedingsbodem is voor het verder brengen van jouw boodschap en de dragers daarvan: je werk. Alleen kennis van je eigen verhaal is daarvoor niet genoeg. Het is nodig dat je jezelf vragen stelt over wat onlosmakelijk is verbonden met je werk en jou als kunstenaar. Wanneer je niet alleen weet wat je wilt vertellen, maar je ook zeker voelt over hoe, kun je je publiek open tegemoet treden.

 

VOOR WIE?

Deze workshop is bedoeld voor kunstenaars die hun presentatievaardigheden willen verbeteren of onderzoeken in ontmoetingen met het publiek.

 

WAT KAN IK NA AFLOOP VAN DEZE WORKSHOP?

Na afloop van deze workshop heb je een begin gemaakt met het je eigen maken van vaardigheden die je kunt inzetten bij het presenteren van jezelf en je werk en heb je een start gemaakt met het onderzoeken van wat jouw verhaal is: een werk in wording.

 

WAT KAN IK VERWACHTEN?

Om je op weg te helpen, zullen we op verschillende manieren praktisch oefenen met onderdelen van ‘storytelling’. Al doende zul je ervaren wat bij jou past en wat niet.

 

KOSTEN

De kosten voor een workshop bedragen € 75,- per persoon, inclusief koffie, thee en 21% btw.

 

DATA

Voor deze workshop is nog geen nieuwe datum bekend. Wel kan de workshop op verzoek worden gegeven bij aanmelding van minimaal 4 personen.

 

AANMELDEN

Aanmelden kan heel eenvoudig via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvang je per mail een bevestiging met een factuur. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling. Een workshop gaat door als zich minimaal 4 personen hebben aangemeld.

 

DOOR WIE?

Koen Wilgehof-Sodaar | beeldend kunstenaar en grafisch vormgever

Vanuit zijn werkzaamheden heeft Koen veel voeling met waar je als kunstenaar tegen aanloopt bij het in de markt zetten van je werk. Zijn jarenlange ervaring in de reclamewereld komt daarbij goed van pas.

Koen volgde het basisjaar van de coachopleiding Zijnsoriëntatie en de opleiding Creatief Levenscounselen. In beide opleidingen werkte hij niet alleen aan zijn eigen ontwikkeling, maar kreeg hij ook de vaardig-heden mee om anderen te coachen.

 

Dees Wilgehof-Sodaar | schrijver en verhalenverteller

Dees heeft altijd een voorliefde gehad voor schrijven en vertellen. In het verleden volgde zij verschillende cursussen verhalenvertellen in Nederland en als onderdeel van een studie in de VS cursussen “Storytelling and the oral tradition”, overredingskracht en communicatie. Verder trad zij op als verhalenverteller en schrijft zij teksten voor diverse kunstenaars.

 

 

aanmelden

 

download de informatiefolder

 

ervaringen van anderen

 

 

 

 

waterigeweg 1  |  3703 CK  Zeist

Telefoon  +31 (0)6 212 88 306