ruimte voor kunst

ervaringen van deelnemers

 

“Vertel jouw verhaal”

Precies een week geleden spoedde ik mij ’s ochtends om 9 uur richting Zeist, waar ik een dag lang samen met collega kunstenaars studie zou maken van hoe jezelf als kunstenaar zo goed mogelijk kunt presenteren en hoe je in een zeer korte tijd een prikkelende uitleg kunt geven staande bij je werk. Het was geen verloren reisje naar Zeist! De collegialiteit tussen de deelnemers, de deskundigheid en de goede voorbereiding van de organisatoren Koen en Dees Wilgehof, de veilige sfeer en de mogelijkheid van oefenen en feedback geven, dat alles maakte het tot een zeer geslaagde dag. Het smaakt naar meer! Meer verdieping, meer variaties op het brede terrein van mondeling en schriftelijk presenteren. Kom maar op Koen en Dees! Ik kom er graag een keer voor terug.

 

Suus Zweekhorst  |  Beeldend kunstenaar

 

 

 

Je ruimte innemen als kunstenaar. Dit door je eigen verhaal te vertellen, waarin kunstenaarschap en werk één worden. Dat is waar het in de workshop “Vertel jouw verhaal” van Koen en Dees Wilgehof-Sodaar (KoDé) om draait. De chemie tussen dit duo – Koen als kunstenaar  en Dees als verhalenverteller – én het feit dat beiden uit eigen ervaring hun kennis overbrengen, zorgen ervoor dat je je er direct thuis voelt. Het wederzijds respect en de vele momenten van interactie maken dat je je veilig voelt en jezelf durft bloot te geven, wat een enorme diepgang aan deze workshop geeft. Daarnaast leer je er je vertel- en je verhaaldoel vaststellen, waardoor je presentatie meer doelgroepgericht wordt. De afwisseling tussen de informatieverschaffing (waarbij het gebruik van sociale media ruimschoots aan bod komt) en de praktijkoefeningen maken deze opbouwende en gezellige workshop tot een levendig geheel. Een aanbeveling waardig.

 

Connie Harkema | Beeldend woordkunstenaar

 

 

 

Afgelopen zaterdag 13 februari 2016, heb ik met veel genoegen de workshop “vertel jouw verhaal” georganiseerd door Koen en Dees Willgehof -Sodaar in Zeist, gevolgd. Wat mij vooral in positieve zin opviel, was dat er erg snel verbindingen werd gelegd tussen de medecursisten onderling en ook bleek de vakkennis en plezierige presentatie die Koen en Dees voor ons in petto hadden, een fijne manier om te leren begrijpen. Naast het “zelf“ mogen/moeten laten ervaren werd ik blij verrast door alle facetten die aan bod kwamen.

Voor degene die over zijn/haar eigen drempeltje van zichzelf presenteren wil heenstappen en het voortaan echt anders wil gaan doen, een aanrader.

 

Theo Schouten  |  Beeldend kunstenaar

 

 

 

De wekker in huize van Gogh in Houten loopt om 8.00 uur af. Vandaag op naar de workshop "vertel je verhaal " bij het Kunstruimte platform van Koen en Dees in Zeist. De groep bestaat uit 3 heren en 2 dames, waarvan 4 personen de schilderkunst beoefenen en 1 fotograaf. Na een uitgebreide uitleg over de invulling van deze dag gaan we aan de slag met het verhaal achter de door ons opgestuurde foto van onze werkplek. Er ontstaat een levendige discussie waarbij het best wel diep gaat.

Na de pauze behandelen we het verhaal achter het door ons digitaal aangeleverde kustwerk. Hierbij wordt dieper ingegaan over de manier van het kunstwerk presenteren. En discussieren we nog over het al of niet aanwezig zijn van een trapezium in een van de kunstwerken.

Tot slot worden nog enkele sociale media besproken o.a.Facebook, Instgram en Twitter.

Ik ben er deze dag wel achtergekomen dat er meer in het kunstenaarschap zit dan alleen het maken van kunst.

Tot slot samenvattend een fijne en leerzame dag o.l.v. Dees & Koen

 

Met Dank, Kees v Gogh  |  Fotograaf

 

 

 

'Vertel jouw verhaal': een inspirerende en professionele workshop georganiseerd door Koen en Dees. Een absolute aanrader om in klein gezelschap van kunstenaars, de kunstenaarsvaardigheden aan te scherpen en kennis uit te wisselen. Een leuke dag om jezelf of een ander mee te trakteren.

 

Met groet, Bart Langeveld | Beeldend kunstenaar

 

 

 

 

 

 

 

 

waterigeweg 1  |  3703 CK  Zeist

Telefoon  +31 (0)6 212 88 306